Eintracht na krilima Kostića do uvjerljive pobjede
EPA

U Frankfurtu savladan Augsburg

Eintracht na krilima Kostića do uvjerljive pobjede

Eintracht i Augsburg utakmicom na Commerzbank Areni u Frankfurtu otvorili su 21. kolo Bundeslige.

U duelu dvaju timova iz sredine tabele na kraju je slavio Eintracht, i to s uvjerljivih 5:0, čime su produžili seriju dobrih rezultata koje pružaju u posljednje vrijeme.

Na prvi pogodak čekalo se do 37. minute. Postigao ga je Chandler na asistenciju Kohra, a pri minimalnom vodstvu Eintrachta od 1:0 se ujedno i otišlo na odmor.

I u nastavku utakmice Eintracht je bio taj koji je dominirao i stvarao šanse, a do novog pogotka domaći su došli već u trećoj minuti nastavka. Kostić je asistirao Chandleru, a nedugo potom i Silvi za visokih 3:0 nakon sat vremena igre.

Dvije asistencije nisu bile dovoljne srbijanskom fudbaleru, pa je u 89. i 90. minuti sjajnu partiju krunisao i sa dva pogotka i postavio konačnih 5:0 u Frankfurtu.

Poslije ovog trijumfa Eintracht je na devetom mjestu u Bundesligi sa 28 osvojenih bodova, dok Augsburg zauzima 11. poziciju sa dva manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Eintracht - Augsburg 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi