Neočekivana zarada

Transferu Braithwaitea u Barcelonu posebno se raduju čelnici Middlesbrougha

Endin Čaušević

Danski napadač Martin Braithwaite će iznenađujuće svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je do prošle godine igrao u Championshipu za Middlesbrough, a ljetos je stigao u Leganes sa pet miliona eura. No, onda se neočekivano našao na meti Barcelone koja ima dozvolu La Lige da dovede novo pojačanje izvan prelaznog roka.

Barcelona može dovesti samo igrača koji igra u Španiji, a očito na kraju je izbor pao na Braithwaitea. Katalonci će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od čak 18 miliona eura, te bi Danac sutra trebao potpisati ugovor.

Ovom transferu se itekako raduju i u Middlesbroughu koji će dobiti dio novca. Engleski mediji prenose da će ovaj tim iz Championshipa neočekivano zaraditi čak pet miliona eura.

Braithwaite je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Leganesa odigrao 27 mečeva u svim takmičenjima i postigao je osam golova. Sigurno da ni on nije mogao ni sanjati da će na kraju doći do Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.