Barcelona dogovorila dolazak Braithwaitea, a Leganes odmah uputio zahtjev La Ligi

Žele i oni pojačanje

Barcelona dogovorila dolazak Braithwaitea, a Leganes odmah uputio zahtjev La Ligi

E. Čaušević

Španski mediji uveliko pišu večeras da je Barcelona dogovorila dolazak napadača Martina Braithwaitea koji stiže iz Leganesa.

Katalonski klub je dobio prije nekoliko dana zvaničnu potvrdu od La Lige da može dovesti novog napadača iako je prelazni rok već završen. Nakon što je potvrđeno da je Ousmane Dembele teže povrijeđen La Liga je odlučila da Barca može registrovati novog igrača.

Barcelona može dovesti samo igrača koji trenutno igra u Španiji, a u izboru je bilo nekoliko zanimljivih imena. No, kako stvari stoje na Camp Nou će doći Braithwaite koji će sutra odraditi ljekarske preglede.

Katalonci su odlučili aktivirati otkupnu klauzulu koja iznosi 18 miliona eura, a za Leganes će to biti rekordna prodaja. Braithwaite je odmah pristao na ovaj transfer i Barca nije morala pregovarati s čelnicima Leganesa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Leganes nije baš zadovoljan time što će izvan prelaznog roka ostati bez važnog igrača. Marca piše da su čelnici Leganesa danas kontaktirali rukovodstvo La Lige i tražili su da se i njima odobri dovođenje novog napadača.

Braithwaite je u dosadašnjem dijelu sezone za Leganes odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i zabio je osam golova. Leganes će inkasirati ogromnu sumu od ovog transfera, ali žele i oni dozvolu da dovedu novog napadača što će im najvjerovatnije biti odobreno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi