Barcelona dobila novog napadača?

Braithwaite navodno potpisao ugovor

Barcelona dobila novog napadača?

LaLiga je odobrila Barceloni dovođenje novog igrača mimo prelaznog roka nakon nove teške povrede krilnog napadača Ousmanea Dembelea.

Dosta se imena u proteklom periodu povezivalo sa Barcelonom, ali čini se da su Katalonci konačno odabrali.

Još u ponedjeljak su španski mediji prenijeli da je menadžer Ali Dursun stigao u Barcelonu kako bi "priveo kraju" posao oko angažmana Martina Braithwaitea, 28-godišnjeg napadača Leganesa.

Inače, Ali Dursun je menadžer i Barceloninog veznjaka Frenkieja de Jonga.

Sada Mundo Deportivo piše da je Martin Braithwaite već faktički postao igrač Barcelone, te da je katalonski tim obavijestio LaLigu da će sutra prebaciti 18 miliona eura na račun Leganesa i tako aktivirati otkupnu klauzulu.

Naravno, treba sačekati zvaničnu potvrdu.

Braithwaite je u Leganes stigao u januaru 2019. iz Middlesbrougha, a ovaj Danac je u prošlosti nastupao još za Esbjerg, Toulouse i Bordeaux. Ove sezone je odigrao 27 mečeva za Leganes u svim takmičenjima, postigao je osam golova i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi