Ubjedljiva pobjeda domaćih

Igokea nije imala milosti večeras protiv Slobode

Endin Čaušević

Košarkaši Igokee večeras su na svom parketu pobijedili tuzlansku Slobodu sa 78:49 u zaostalom meču 17. kola Prvenstva BiH.

Igokea je večeras osigrala sjajan meč i na kraju je zasluženo slavila sa čak 29 poena razlike. Domaći su dobro otvorili utakmici i nakon prvih deset minuta vodili su sa 24:15.

Čini se da je pobjednik bio riješen već nakon prvog poluvremena kada je rezultat bio 46:21 za ekipu Igokee.

Sloboda je u nastavku meča pokušala da se barem malo vrati u meč, ali to jednostavno nisu uspjeli. Igokea je nastavila s odličnom igrom, te je na kraju slavila sa 78:49.

Igokeu je do pobjede vodio Jakov Mustapić sa 20 pčoena, dok je 14 dodao Evan Keenan. U ekipi slobode istakao se Walther Denzel Gregg sa 22 poena.

Prvenstvo BiH. 17. kolo:

Igokea - Sloboda 78:49 (24:15, 22:6, 17:14, 15:14)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Keenan 14, Simeunović 13, Kočić 6, Gagić 7, Mustapić 20, Lešić 9, Nikolić, Simanić 6, Topolović 1, Tomas 2.

Sloboda: Gregg 22, McKnight 2, Dedajić 3, Rikić 7, Grubor, Andelija, Jakupović, Janjić 4, Manjgafić 4, Tomašević 7, Omerović, Krajnić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.