Igokea razbila Sparse u zaostalom meču

Zaostali meč 14. kola

Igokea razbila Sparse u zaostalom meču

E. Škorić

Košarkaši Igokee savladali su Sparse sa 98:76 u zaostalom meču 14. kola Premijer lige BiH.

Prije dva dana Sparsi su pobijedili Igokeu u finalu Kupa Mirze Delibašića, ali je večeras tim iz Laktaša bez većih problema stigao do pobjede u prvenstvenom duelu.

Prelomna je bila treća dionica koju je Igokea dobila sa 25:12.

Inače, nakon prvog perioda igre domaćin je vodio 31:23, a na poluvremenu je rezultat glasio 59:49.

Ovo je Igosima 14. pobjeda i nalaze se na drugom mjestu sa pobjedom manje od Širokog Brijega, dok je Spars treći sa omjerom 12-6.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Đorđe Simeunović sa 25 poena. Evans je ubacio 19 a Sava Lešić poen manje. Kod Sparsa Nejc Klavzar bio je najefiskaniji sa 17 poena. Obje ekipe nastupile su bez reprezentativaca Dalibora Ilića, odnosno Edina Vrapca i Kenana Kamenjaša.

Igokea - Spars 98:76

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea. Evans 18, Simeunović 19, Kocić 4, Gagić 14, Mustapić 10, Lešić 19, Nikolić 2, Simanić 4, Topolović 4, Tomas 4.

Spars: Klavzar 17, Grubelić 7, Polutak 8, Buza 8, Djekić 9, Moore 6, Zahiragić, Huseinpašić 3, Malešević, Ilić 5, Memić 14.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi