Foto - EPA

Trijumf Bavaraca protiv Paderborna

Čudesni Lewandowski zabio za pobjedu Bayerna, Neuer napravio grešku za pamćenje

Midhat Šljivak

Bayern je u 23. kolu Bundeslige na Allianz Areni ugostio Paderborn i na kraju je pobijedio rezultatom 3:2.

Paderborn je odigrao zaista dobar meč, ali na kraju je pobjedu Bavarcima donio Robert Lewandowski.

Bayern je prvi stigao do gola u ovom meču. Serge Gnabry je u 25. minuti pogodio za 1:0 i činilo se kako sve ide ka mirnoj pobjedi Bavaraca.

Međutim, u 44. minuti dešava se zaista nevjerovatna greška Manuela Neuera. Iskusni čuvar mreže je izletio bez potrebe, Dennis Srbeny je bio brži, uzeo mu je loptu i pogodio za rezultat poluvremena od 1:1.

Treba istaći da je Bayern u nadoknadi pogodio prečku preko Tolissoa, da bi u nastavku domaći tim očekivano krenuo po pobjedu.

Nakon nekoliko šansu u 70. minuti Bayern je kobnačno poveo. Grešku odbrane koristi Gnabry i asistira do Lewandowskog, a ovaj pogađa za 2:1.

Paderborn se vratio samo pet minuta kasnije. Neuera je ovog puta savladao Sven Michel za izjednačenje rezultata na 2:2.

Pokušao je Bayern do kraja da dođe do pobjede, a u 88. minuti ponovo je na djelu Lewandowski koji pogađa za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundelsiga, 23. kolo:

Bayern - Paderborn 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.