Njemački golman odbio Kloppa
Foto - EPA

Fruchtl nije želio u Liverpool

Njemački golman odbio Kloppa

Midhat Šljivak

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp u potrazi je za rezervnim golmanom za narednu sezonu.


Redsi žele angažovati mladog golmana kao drugu opciju za sjajnog Alissona Beckera, a tokom zime njemački stručnjak je bacio oko na talentovanog čuvara mreže minhenskog Bayerna Christiana Fruchtla.

Činjenica je da 20-godišnji golman neće dobiti šansu u prvom timu Bayerna nakon što je potvrđen dolazak Alexander Nubela, koji će skupa s Manuelom Neuerom dijeliti minute.

Fruchtl je zbog toga prinuđen napustiti redove minhenskog kluba, a Klopp je smatrao da bi mogao biti od koristi njegovom timu i ponudio mu je ugovor ove zime.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, njemački golman nije želio na Anfield. Odbio je ponudu Liverpoola i želi da naredne sezone ode na posudbu u klub gdje će biti prvi izbor na golu i to će pokušati da napravi narednog ljeta.

Fruchtl je prošao sve omladinske kategorije Bayerna, kao i sve reprezentativne selekcije Njemačke. Ugovor s Bavarcima ga veže do ljeta 2022. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi