Messi kao favorite za osvajanje Lige prvaka vidi četiri ekipe, među njima nisu Barcelona i City

Sjajni Argentinac odabrao trenutno najjače

Messi kao favorite za osvajanje Lige prvaka vidi četiri ekipe, među njima nisu Barcelona i City

A. Čaušević

Lionel Messi je u prošlosti s Barcelonom osvojio četiri titule prvaka Evrope, a ove sezone će imati težak zadatak da ponovi isti uspjeh. 

Barcelona će u prvoj rundi nokaut faze za protivnika imati Napoli nakon bolnih eliminacija u prethodne dvije sezone kada su Katalonci ispali od Liverpoola i Rome.

Messi je odabrao četiri kandidata za konačnu pobjedu i interesantno među njih nije uvrstio Bacelonu, ali jeste Liverpool i PSG bez obzira na poraze u prvim susretim osmine finala.

"Svi timovi su komplikovani i teški. PSG je išao Borussiji i izgubio. Liverpool je gostovato Atleticu i izgubio, ali imalim da su Liverpool, Juventus, PSG i Real Madrid trenutno najjači", kazao je Messi.

Iznenađenjem se može i smatrati izostanak Manchester Cityja i Bayerna koji također imaju izuzetno jake i konkurentne timove. 

Iskusni Argentinac je kazao da nije iznenađen porazom branioca titule Liverpola koji na Wanda Metropolitanu od Jorgandžija s 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Na dan žrijeba pričali smo u svlačonici da će tu biti neizvjesno jer Atletico dugo godina igra u takmičenju. Veoma su jaki u dvomeču i to su ponovo pokazali, ta su konkurentni i da su ponovo tu", kazao je Messi.

Barcelona eliminacionu fazu počinje u utorak gostovanjem Napoliju, a revanš na Nou Campu će se igrati 18. marta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Iako navijam za Juventus,mislim da ove sezone igraju najlosij fudbal i ako prodju protiv Lyona nevjerujem da ce sledecu prepreku proci,skim god da budu u sledecoj rundi mislim da ce izgubiti.
1 0
AjdinVL
Šta znači "...ali imalim da su Liverpool"?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi