U Mostaru je 3.500 gledatelja uživalo u novoj pobjedi Veleža

Najveća posjeta je bila na Koševu

Koliko je ljudi posjetilo stadione Premijer lige prvog dana nastavka?

E. Škorić, foto: V. Bernadić

Drugi dio sezone Premijer lige BiH otvoren je jučer s mečevima u Mostaru, Sarajevu i Bijeljini.

Nakon višemjesečne pauze Premijer liga se vratila, a prvi dan je donio posjećenost na stadionima iznosila 10.800 ili u prosjeku 3.600.

Najveće interesovanje iskazali su navijači FK Sarajevo, pa je prema zvaničnim podacima NFSBiH, susret na Koševu protiv Tuzle City pratilo 6.000 gledatelja.

Dobra posjećenost zabilježena je i u Mostaru na stadionu Rođeni gdje je 3.500 gledatelja ispratilo važnu pobjedu Veleža nad Zvijezdom (2:0).

Očekivano je najmanja posjećenost zabilježena u Bijeljini u duelu Radnik - Željezničar 0:0. Ukupno je bilo 1.300 gledatelja, od čega je nekoliko stotina navijača Plavih s Grbavice.

Očekujemo da se prosjek popravi i danas kada će u Zenici Čeliku gostovati Zrinjski, Borac će u derbiju gostovati na Pecari Širokom, a važan meč u Tuzli igraju Sloboda i Mladost.

U Zenici i Tuzli počinje u 14:30 sati, dok se na Pecari igra od 17:30 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, moguće je i kladiti se na mečeve naše lige. U ponudi su sva tri meča, a kvote sugerišu da nas čekaju neizvjesni dueli.

OVDJE pogledajte ponudu za duel Čelik - Zrinjski, OVDJE ponudu za Sloboda - Mladost i najzad OVDJE za derbi Široki - Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.