Ahmetovićeva superiornost

Realizovao savršeni hat-trick

Ahmetovićeva superiornost

A. Čaušević

Rijetki su igrači u Premijer ligi BiH koje navijači čekaju po desetak minuta da ga nagrade aplauzima i ovacijama. Mersudinu Ahmetoviću se to desilo dva puta ove sezone. 

Po drugi put u ovoj takmičarskoj godini Ahmetović je stigao do hat-tricka. Nakon Širokom Brijegu tri gola je zabio i Tuzla Cityju. Ponovo dobio "standing ovation", pokazao svoju klasu i neumoljivost. Ljubimac zahtjevne koševske publike.

Golgeter s instinktom ubice za golove je i sinoć demonstrirao svoju superiornost. Savršenim hat-trickom. Prvi gol glavom, drugi desnom nogom poslije trka od 40-ak metara, a treći lijevom iz blizine. A prije nekoliko dana je napunio 35 godina. Kao vino je.

Imati u timu tako kvalitetnog igrača za bh. standarde automatski donosi prednost jer se radi o fudbaleru kojem treba jako malo i sposoban je zabiti gol iz bilo koje situacije. Za takmičenje kakvo je Premijer liga gdje je razlika između ekipa minimalna i gdje odlučuju nijanse kapitalci tipa Ahmetovića su presudni faktor.

"Devetka" Sarajeva u narednih 13 utakmica ima priliku da postane apsolutni rekorder Premijer lige BiH jer je nezapamćeno da je neki fudbaler u jednoj sezoni tri puta postigao hat-trick.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa tri sinoćnja tri pogotka popularni Ahmet je postao i prvi topnik Premijer lige. Sada na svom kontu ima 13 golova. Na sjajan način je najavio proljetni dio sezone i poslao jasnu poruku protivničkim defanzivcima da znaju šta da ih očekuje.

Iako je davno ušao u jesen karijere Ahmetović uvijek uspjeva da oduševi iznova i pokaže da su godine samo broj. Svojim partijama kako u dresu Slobode tako i Sarajeva je istakao kandidaturu za najboljeg napadača u historiji Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mustafa
Šta bi Vi sarajlije bez nas Tuzlaka ? Ko bi Vam igrao i davao golove? Sudije možda ? Vi bez njih nemate nikave šanse !
2 12
papagaj
Šteta što je star.TM87
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi