Povratak Premijer lige, drugi dio

Danas preostala tri meča 20. kola

Povratak Premijer lige, drugi dio

A. Čaušević

Premijer liga BiH je nastavljena ovog vikenda, a 20. kolo će biti kompletirano susretima u Tuzli, Zenici i Širokom Brijegu.

Jučer je Sarajevo bilo bolje od Tuzla Cityja (6:2), Velež je nadigrao Zvijezdu 09 (2:0), dok su Radnik i Željezničar u skromnoj fudbalskoj predstavi odigrali bez golova.

Od 14:30 lopta će se zakotrljati na Bilinom polju i Tušnju. Potpuno novi i "rekonstruisani" tim Čelika će biti domaćin Zrinjskom, a Sloboda će dočekati Mladosti DK.

Čelik je napravio značajne igračke promjene tokom zime pa će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati u takmičarskom susretu protiv uvijek neugodnog Zrinjskog iz čijeg tabora su obećali mnogo bolje igre na proljeće nego jesenas.

"Očekuje nas jedna teška utakmica. Biće teško, ali ne i nemoguće. Postali smo i mi jena dobra ekipa i na terenu i van njega. Imamo zajedništvo, dobro se razumijemo. Naravno, u svemu ovome najvažniji je rezulat. Ako toga ne bude, džaba sve. Ja kao trener mogu reći da u ovoj ligi nema nekih velikih razlika između ekipa. Nema crno i bijelo velike razlike. Od vrha tebele do zadnjeg na tabeli nema velike razlike. Zato ja vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u podršku grada. Ovdje bih izdvojio dva detalja - podršku navijača i borbu igrača. Ako se to ujedini, vjerujem da ćemo imati mnogo uspjeha", rekao je trener Čelika umit Ozat u najavi utakmice.

"Ekipa Čelika je dosta izmjenjena. Moramo znati da su to igrači koji su itekako iskusni. U svojim redovima Čelik ima oko sedam ili osam igrača koji su dugo u ovoj ligi. Oni se sigurno znaju nositi s pritiskom. Sigurno nas očekuje zahtjevan protivnik, ali mi smo u pripremnom periodu iskristalizirali 15 ili 16 igrača koji će se ravnopravno boriti za startnu postavu. U toku današnjeg dana ili sutra ćemo odrediti postavu. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i odgovoriti na pritisak domaćina koji je očekivan. Ako žemoda ostvarimo naše ciljeve onda moramo ići u svakom meču na tri boda. Ne možemo pobjedu obećati, ali možemo obećati da će pristup biti na maksimalnom nivou", smatra trener mostarske ekipe Mladen Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Tušnju će snage odmjeriti direktni rivali za opstanak u društvu najboljih. Oba tima su mijenjala tokom zime, što je bilo i očekivano. Sloboda je 11 mečeva bez ligaške pobjede i domaći će sigurno biti pod imperativom pobjede.

Široki Brijeg će od 17:30 biti domaćin Borcu. Banjalučani na proljeće ulaze s visokim ambicijama, dovedeno je nekoliko dobrih pojačanja uključujući Gorana Zakarića, međutim protiv Širokobriježana na stadionu Pecara niko nije favorit pa je za očekivati zanimljivu fudbalsku predstavu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Iz ovog kola mi je najvise ostala u glavi izjava Marinovica "Sad da se dobro odmorimo i spremimo za Banjaluku". 3 mjeseca odmarao, odigrao mec sa igracem vise, ne igra Kup i poslije prve utakmice vec mu treba dobar odmor
11 2
Icardi9
moSa likCe
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi