Podjela bodova u derbiju

Ružne scene na Pecari: Psovao majku glavnom sudiji, a zatim i prvom asistentu

S. Mlaćo

Derbi meč između Širokog Brijega i Borca opravdao je očekivanja. 

Bilo je 2:2, iako su gosti vodili 2:0 i bili blizu pobjede. Ipak, domaći su se razigrali u drugom dijelu i na kraju došli do boda.

Pred sami kraj vidjeli smo i jedan crveni karton. Dobio ga je pomoćni trener Širokobriježana Nenad Džidić koji se ponašao potpuno neprofesionalno.

"2. pomoćni trener: Džidić Nenad () u 90.+3. min (Nesportsko ponašanje - Ulazak u teren za igru i psovanje majke glavnom sudcu, a zatim nakon izlaska sa terena nastavio sa psovanjem majke i prvom asistentu kada je prolazio pored njega", stoji u izvještaju delegata.

Džidića sada očekuje kazna Saveza koja sigurno neće biti mala.

Treba istaći da su u NK Široki Brijeg tokom meča u više navrata žestoko regovali na pojedine odluke sudije Šehovića, smatrajući da je u par navrata mogao pokazati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.