Gnabry i Lewandowski 'sredili' Chelsea

Bayern protutnjao Londonom i istakao kandidaturu za najviše domete!

Fudbaleri Bayern Minhena pregazili su Chelsea u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridge stadionu (0:3) i na taj način već jednom nogom otišli u četvrtfinale ovog takmičenja. 

Bavarci su u Londonu odigrali utakmicu kao iz udžbenika i u svim fudbalskim segmentima nadigrali Plavce.

Chelsea je bio ravnopravan samo u prvih 7-8 minuta, a poslije toga je 90 posto utakmice pripalo gostima. Lewandowski prijeti dva puta, prvo u 15. pa 27. minuti, ali Caballero oba puta siguran. Prije toga je pokušao i Coman ali pored gola.

Kasnije je imao i Thomas Muller dvije velike prilike. Prvi put šutira pored gola, a drugi put pogađa prečku. To je bilo to što se tiče prvog dijela susreta.

Na samom startu drugog dijela Lewandowski dodaje do Gnabryja, a ovaj lako matira Caballera za vodstvo Bayerna. Samo pet minuta kasnije isti scenariji. Lewa do Gnabryja i bilo je 0:2. Tada je blo jasno da će se Chelsea teško vratiti u meč.

Poslije je Gnabry imao još jednu stopostotnu šansu za 0:3 i hat-trick, ali šut odlazi preko gola. Ipak, nekoliko minuta kasnije Robert Lewandoewski trese mrežu domaćina i to je bilo konačnih 0:3.

Do kraja meča Chelsea je ostao sa desetoricom jer je pocrvenio Marcos Alonso.

U revanšu u Minhenu Chelsea vjerovatno s ovakvom igrom nema šta tražiti, ali lopta je okrugla i treba sačekati i drugih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč osmine finala Lige prvaka:

Chelsea - Bayern 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.