Tim iz Semberije zakovan za dno

Bilo je i lošijih timova od Zvijezde 09, ali njihovu sudbinu je teško izbjeći

Admin Čaušević

Zvijezda 09 je proljetni dio Premijer lige započela porazom od Veleža (2:0) te je tako ostala ubjedljivo zakovana za dno tabele. 

Ostanak u Premijer ligi BiH se iz trenutnog ugla čini aspolutno nemogućom misijom je tim iz Semberije treba nadoknaditi deset bodova za Slobodom i Mladosti koji su trenutno u luci spasa.

Zvijezda 09 nakon 20 odigranih kola je osvojila osam bodova uz jedan trijumf nad Zrinjskim (2:0), pet remija i čak 14 poraza. Na gostovanjima nije osvojen ni bod.

U prošlosti je bilo ekipa i s lošijim učinkom od Zvijezde 09 koji na kraju sezone nisu uspjeli ostati u ligi pa će prema svemu sudeći i ovaj tim njihovim putem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezoni 2007/08 nakon 20 odigranih kola ekipa Žepča je osvojila sedam bodova. Najslabiji učinak je imala Gradina. Tim iz Srebrenika je u 20 utakmica u sezoni 2012/2013 uspio skupiti pet bodova.

Najsvježiji primjer je iz sezone 2017/2018. Tada je Vitez imao sedam bodova poslije 20 kola. Svi ovim timovi su na kraju takmičarske godine ispali u niži rang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.