Trenutna situacija u Premijer ligi je zabilježena još dva puta: Ko je bio prvak na kraju?
Trenutni lider je Sarajevo, dok je Tuzla City peti na tabeli

Velika neizvjesnost nakon 20. kola

Trenutna situacija u Premijer ligi je zabilježena još dva puta: Ko je bio prvak na kraju?

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Najave da će aktuelna sezona biti najuzbudljivija u historiji Premijer lige BiH se obistinjuju na terenu. Još uvijek se svih 12 klubova bore za nešto tako da će do samog kraja biti vrlo neizvjesno. 

Najinteresantnija je borba za vrh tabele. Nakon 20. kola razlika između prvog i petog na tabeli je pet bodova što garantuje napetu i uzbudljivu borbu do posljednjeg kola kako u borbi za titulu tako i u borbi za Evropu.

U najboljoj poziciji je FK Sarajevo. Aktuelni prvak ima 39 bodova, po tri manje su skupili FK Željezničar i FK Borac, slijede FK Tuzla City i HŠK Zrinjski sa po 34 boda.

Identična situacija da pet prvoplasiranih timova smješteno u pet bodova nakon 20 odigranih utakmica je zabilježena još dva puta i to u sezonama 2007/2008 i 2013/2014.

U sezoni 2007/2008 nastupilo je 16 klubova što znači da se igralo ukupno 30 utakmica. Tada su prvo mjesto na tabeli poslije 20. kola dijelili Modriča i Čelik sa po 37 bodova. Široki Brijeg je imao 36, Sloboda 35, a Sarajevo 32 boda. Na kraju je do prve i jedine titule prvaka BiH stigla Modriča sa 55 osvojenih bodova.

Identičan sistem se igrao i u drugom slučaju. U sezoni 2013/2014 Željezničar je bio vodeći sa 39 bodova, ispred Širokog Brijega i Zrinjskog s po 37, Sarajevo je imalo 36, a Borac 34 boda. Prvi kroz cilj je tada prošao Zrinjski sa ukupno 61 bodom, dok je Željezničar na kraju završio na četvrtom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 20. kola aktuelne sezone interesantno je i u donjem dijelu tabele. Zvijezda 09 je najugroženija i djeluje kao već otpisan tim. Dok su Mladost, Sloboda i Čelik smješteni u dva boda što garantuje veliku borbu za opstanak.

U "međuprostoru" se nalaze Radnik, Široki Brijeg i Velež koji plove mirnom lukom. Međutim kako je Premijer liga BiH takmičenje u kojem je sve moguće nije isključeno da i ovi timovi u narednim kolima uhvate voz koji vozi ka izalsku na euroscenu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
NEK NAJBOLJI POBJEDI I OSVOJI HA YA
8 1
balunv
Neka bude neizvjesno do kraja,da i mi čar istinskog fudbala osjetimo ,a titulu neka osvoji najkvalitetnija ekipa bez MUTNIH RADNJI
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi