Dudić: Bilo je teško motivisati ekipu, ali ozbiljno smo shvatili utakmicu i protivinika

Press konferencija nakon meča Velež - Zvijezda 09

Dudić: Bilo je teško motivisati ekipu, ali ozbiljno smo shvatili utakmicu i protivinika

Jedna od prvih utakmica drugog dijela sezone PL BiH danas je odigrana na stadionu Rođeni. U okviru 20. kola su se na stadionu Rođeni sastali Velež i Zvijezda 09.

Domaći su upisali laganu pobjedu protiv fenjeraša, rezultatom 2:0.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili treneri ekipa, Feđa Dudić i Adnan Zildžović.

Prvi je riječ uzeo trener Zvijezde 09 Zildžović.

"Čestitke kolegi Dudiću i igračima Veleža na zasluženoj i čistoj pobjedi. Danas je Velež bio bolji tim, iskoristio svoje šanse, a možda je imao još neku priliku... Mi smo imali dvije-tri situacije iz kojih se postiže gol, nismo ih ikoristili. U svakom slučaju, potpuno zaslužena pobjeda Veleža", istakao je Zildžović.

Potom je nastavio Dudić.

"Zahvalio bih se na čestitkama... Svi su očekivali ovu pobjedu, bilo je jako teško motivisati ekipu i pripremiti na ovaj način jer stanje na tabeli unaprijed kaže da bi sve što ne bi bilo pobjeda bilo ravno katastrofi. Ipak, ozbiljno smo shvatili utakmicu, protivnika", istakao je Dudić, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da smo od prve minute kontrolisali igru, u određenim trenucima smo umirili i reklo bi se rutinski došli do pobjede. Ali veličina je da mi dođemo od ekipe koja je faktički bila u bordi za opstanak do rutinskih pobjeda u ligi od samo 12 klubova... Radujeme i igra u odbrani, nismo dopustili neku stopostotnu priliku protivniku, što nije bilo baš dobro u generalnoj probi protiv Mladosti. Tako da je današnja igra u zadnjoj liniji i zadnjih veznih bila jako dobra".

"Sigurno da protok lopte može biti još mnogo brži, ali mislim da je ovo za uvodno kolo sasvim dovoljno i mislim da naši navijači mogu očekivati naše još bolje igre", poručio je trener Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Bravo FC VELEŽ
5 0
Qwertz1
Kad pogledam njegove izjave pomislim da je Klopp u najmanju ruku.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi