Trener Barcelone sprema taktiku za derbi

Setien u Madridu tražio ideje za El Clasico

U nedjelju će se odigrati drugi ovosezonski El Clasico, sudar Real Madrida i Barcelone.

Veliki rivali novi međusobni duel u LaLigi dočekuju na prve dvije pozicije na tabeli, ali ove sezone ne briljiraju ni Real ni Barca.

Iako je Barcelona vezala četiri trijumfa u prvenstvu, stiče se uticaj da se Katalonci itekako muče i da trenutno zavise isključivo od Lionela Messija.

Sa druge strane, nedostaje fluidnosti i u igri Reala, posebno u ofanzivi.

Real Madrid je sinoć na svom Santiago Bernabeu poražen u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a bolji od Kraljeva bio je Guardiolin Manchester City koji je nakon preokreta slavio 1:2.

Na tribinama Bernabeua je sinoć bio i trener Barcelone Quique Setien, a tu je bila i njegova desna ruka, Eder Sarabia.

Očigledno je želio Setien skautirati Kraljeve pred veliki derbi, a možda i pokupiti neke ideje od Građana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je zanimljivije od činjenice da je Setien bio na tribinama, jeste činjenica da su on i njegov pomoćnik odsjeli u istom hotelu kao i Manchester City, pa se u Španiji špekuliše da je trener Barce možda razgovarao sa Pepom Guardiolom i tražio njegove savjete za duel sa Realom.

Inače, utakmica Real - Barcelona na Santiago Bernabeu se igra u nedjelju od 21:00h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.