Ukrao podatke Pepa Guardiole i tražio 100.000 funti: Vidio sam mnogo toga zanimljivog...
Foto - EPA

Menadžer Cityja bio neoprezan

Ukrao podatke Pepa Guardiole i tražio 100.000 funti: Vidio sam mnogo toga zanimljivog...

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola našao se u malim problemima.

Pep je postao žrtva jednog IT stručnjaka koji je uspio ući u njegov email, te je došao u posjed poprilično zanimljivih podataka. Očekivano, odlučio ih je postaviti na pordaju i traži čak 100.000 funti.

A u razgovoru za The Sun 'haker' tvrdi da među porukama ima itekako zanimljivih podataka, brojeva telefona svih fudbalera, te razgovori s potencijalnim pojačanjima Cityja.

"To je bila najlakša stvar koju sam napravio. Uspio sam 'skinuti' svaki email kojeg je poslao. Ne držim informacije uz sebe, jer bih bio sj***n ako bi mi našli telefon. Vidio sam mnogo toga zanimljivog", rekao je on.

On je također potvrdio da je našao razgovore oko transfera Matthijsa de Ligta, te čak Sokratisa Papastathopoulosa, a mogao je vidjeti i sve ostale podatke vezane za zvijezde Cityja, među kojima su njihove isplate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, razgovor sa The Sunom ga je koštao. Novinari su se javili u klub, te su pitali za informacije o dešavanjima oko ukradenih email poruka Pepa Guardiole. Klub je odmah alarmirao policiju i u ponedjeljak je došlo do hapšenja 30-godišnjeg čovjeka.

"Tridesetogodišnjak je uhapšen i optužen je za krađu ličnih podataka. Pušten je na slobodu nakon razgovora, a istraga se nastavlja", saopšteno je iz policije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi