EPA

Tvrde engleski mediji

Ako De Gea ode, Manchester United ima zamjenu

Čelnici Manchester Uniteda već imaju rješenje ukoliko David De Gea napusti klub.

U posljednje vrijeme mnogo se priča o tome da bi De Gea mogao napustiti Old Trafford i vratiti se u rodnu zemlju. Navodno je već svojim agentima poručio da mu nađu adekvatan angažman u Primeri, a u slučaju tog scenarija u Manchester Unitedu već znaju ko će ga zamijeniti.

Ako je suditi prema informacijama iz engleskih medija, to će biti 22-godišnji Dean Henderson koji trenutno boravi na posudbi u Sheffield Unitedu.

U novoj sredini Henderson se snašao odlično, a partije koje pruža ne prolaze nezapaženo Manchester Unitedu čiji čelnici namjeravaju uskoro da ga vrate i pruže mu konačno priliku u prvom timu.

S druge strane, eventualni odlazak De Gee svakako bi donio veliku zaradu "Crvenim đavolima" i rasteretio klupski budžet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.