Na aukciji se prodaju dresovi koje je nosio Kobe, koštaju pravo malo bogatstvo

Edmir Škorić

Samo lijepe uspomene ostaju na Kobea Byanta, koji je zajedno s kćerkom poginuo u nesreći koja se dogodila prije mjesec dana.

U teškoj helikopterskoj nesreći u Kaliforniji poginuo je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a imao je 41 godinu. Njegova kćerka Gianni (13) također je smrtrno stradala.

Svakodnevno američki mediji pišu o Bryantu, čiji trag se nikada neće izbrisati, a danas je objavljeno kako Aukcijska kuća Julien prodaje dresove slavnog košarkaša, pa čak i njegov otisak dlana iz poznatog Kineskog kazališta.

Kobe je bio petostruki NBA prvak s Lakersima, a u mirovinu je otišao 2016. godine, da bi godinu dana kasnije Lakersi povukli brojeve 8 i 24 koje je on nosio.

Dres s brojem 8 koji je nosio u finalu 2000. protiv Indiane procjenjuje se od 9.000 do 18.000 eura.

U prodaji će biti i njegov dres s brojem 24 iz sezone 2006/07, bar tenisica s potpisima i mnogo toga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.