Zabranjena prodaja predmeta sa komemoracije Kobeju Bryantu
Foto - EPA

Poznati sajt odlučio

Zabranjena prodaja predmeta sa komemoracije Kobeju Bryantu

M. Šljivak

Komemoracija Kobeju Bryantu i njegovoj kćerki Gianni, koji su poginuli u helikopterskoj nesreći 26. januara, obavljena je 24. februara u Los Angelesu.


Staples Centar je bio pun. Oni koji su bili u dvorani dobili su na poklone knjigu s fotografijama poginulih, posebnu ulaznicu i majicu na kojoj su Kobe i Gianna.

Međutim, bilo je onih koji su odmah pokušali da zarade. Na internetu su se odmah pojavile majice za koje se tražio ogroman novac, a neke su prodate i za više od 2000 dolara.

Ipak, jedna od najvećih online prodavaonica eBay odučio je da zabrani prodaju stvari posvećenih Kobeju, a koji su dobijeni na komemoraciji. Na ovaj potez su se odlučili jer je politika takva da se zabrani zarada na ljudskoj tragediji i nesreći.

Sve stvari su skinute sa eBayja i one se tamo više ne mogu naći. Ipak, mnogi su već uzeli novac, a majice se nalaze na drugim sajtovima za prodaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi