Zeničani dočekuju Radnik

Čelik je u problemu, ali ako želi ostati mora da počne osvajati bodove

Edmir Škorić

Posljednji susret 21. kola Premijer lige BiH odigrat će danas od 14:30 sati Čelik i Radnik.

Čelik je u negativnoj seriji od četiri poraza i definitivno mora da počne da osvaja bodove ako želi da zadrži status premijerligaša na zelenom terenu.

Nakon domaćeg poraza od Zrinjskog, danas će Zeničani imati priliku za popravni i ponovo pred svojim navijačima, a u goste im stiže tvrdi Radnik, koji je prošle sedmice zaustavio Željezničar (0:0). Trener Bijeljinaca Slavko Petrović je već ranije rekao da je cilj sedam bodova u tri uvodna meča, što bi značilo da je plan da se nakon boda sa Željom osvoje tri boda protiv Čelika.

Čelik je u opasnoj zoni sa 16 bodova, zaostaje dva boda za Mladosti i Slobodom, pa je jasno da je današnji meč jedan od ključnih za crveno-crne.

I dalje Čeliku najveći problem predstavlja to što nisu stigle licence o registraciji stranaca.

Klub za nedjeljnui utakmicu još nije prijavio strane igrače: Tamirlana Džamalutdinova (Rusija), Emira Hana Topcua, Egrina Volkana, Firata Gullua i Alima Aykuta (Turska), Nemanju Zlatkovića (Srbije) i Elvina Yunuzadea (Azerbejdžana), koji su sa ekipom u Zenici, dok dozvole čekaju i za Sunday Alimia iz turskog Eskisehira i Nigerijca Okekea, koji su trenutno u Istanbulu (Turska).

O tome je na press konferenciji u petak govorio i trener Umit Ozat. S obzirom da danas nisu stigle najbolje vijesti na Bilino polje, Ozat opet mora da "sklapa" prvih 11 bez stranih igrača, a na koje je računao na pripremnim mečevima u Antaliji.

Daleko optimističniji i raspoloženiji pred ovaj derbi su u Radniku.

"Utakmica protiv Čelika za nas je od velike važnosti. Bilo bi važno osvojiti tri boda i da pokušamo da 'škiljimo' prema Evropi. Sa tri boda pogled bi bio puno bistriji", poručio je Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Radnik je u problemima s igračkim kadrom jer su pod gripom Karić, Đurić, Zukić i Merajić, od ranije nema Šarića i Popare, a povrijeđeni su i Bradonjić te Simonović.

Na ovaj meč postavljene su i kvote, a možete se kladiti OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.