Ozat:  Očekujemo dobru vijest, ali ovo što rade je protivno ljudskosti

Trener Čelika očekuje licence

Ozat: Očekujemo dobru vijest, ali ovo što rade je protivno ljudskosti

E. Škorić

Čelik u nedjelju dočekuje Radnik u 21. kolu Premijer lige.

U prošlom kolu Zeničani su poraženi na Bilinom polju od Zrinjskog, nalaze se u opasnoj zoni i pod velikim su pritiskom.

"Ispred nas je još jedna teška utakmica. Nastavili smo da radimo u dobrom raspoloženju. Mi očekujemo danas jednu dobru vijest, da vidimo hoće li licence biti završene. Ako budu završene, prema tome krojimo jedan, a ako ne budu završene, onda drugi sastav, ali svakako teška utakmica nas čeka", rekao je trener NK Čelik Umit Ozat.

Nakon izlaganja novinara da Čelik čeka jedan tvrd protivnik, posebno nakon povratka Slavka Petrovića, Ozat je nastavio:

"Prvi put si uradio jednu dobru analizu. Šalim se, malo prije sam gledao protivnika. Dobro se zatvaraju, ekipa koja gleda da napravi brz kontranapad kad osvoji loptu i mi ćemo igrati prema tome. Psiholški bi mi lakše igrali da imamo 18 ili 20 umjesto 16 bodova, ali velika obaveza svakako pada na nas i naše navijače. Oni su nam trenutno jedina podrška. Mislim da su navijači najvažnija stavka".

Kada očekuje informaciju o licencama igrača?

"Koliko znate vi, toliko znam i ja. Najvjerovatnije do podne. Nema nekih posebnih vijesti, a nemam ni veliku nadu. Ako je moglo biti, trebalo je do sada da bude završeno".

Hoće li napustiti klub ukoliko ne dođu dobre vijesti?

"Nikada u životu nisam ostavljao svoje prijatelje na pola puta, ali ima jedna nejasnoća, ne mogu da uđem u klub, izluđujem se na tribinama i ja sam sam sebe već prevazišao. Neka barem igračima budu završene licence jer su prošli prelazni rokovi, a trener uvijek može praviti transfere. Ti momci imaju svoje porodice i moraju da igraju i ovo što se rade je protivno ljudskosti. Ovi momci igranjem zarađuju hljeb", dodao je turski stručnjak.

Klub za nedjeljnui utakmicu još nije prijavio strane igrače: Tamirlana Džamalutdinova (Rusija), Emira Hana Topcua, Egrina Volkana, Firata Gullua i Alima Aykuta (Turska), Nemanju Zlatkovića (Srbije) i Elvina Yunuzadea (Azerbejdžana), koji su sa ekipom u Zenici, dok dozvole čekaju i za Sunday Alimia iz turskog Eskisehira i Nigerijca Okekea, koji su trenutno u Istanbulu (Turska).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema ni konkretnih informacija da li je riječ o nedostatku boravišnih dozvola ili licenci za strane igrače zbog neizmirenih dugova iz prošle godine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fcs
Ti si ba lud lik!
5 1
magistar
Mogu se ljutiti koliko hoće ali jedini način da se Čelik malo presloži i izađe iz totalnog haosa je Druga liga. Spašavali su se na ovaj ili onaj način niz sezona ali ništa se nije promijenilo na bolje. Ova sezona je kulminacija haotičnog stanja u Čeliku. Ovo je ko rijaliti kod njih.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi