I utakmica Eurocupa Brescia - Venezia bit će lišena prisustva navijača

I Euroliga u strahu od koronavirusa: Armani i Real bez publike

Utakmica 27. kola Eurolige koja će se igrati u milanskom Mediolanum Forumu, između Armanija i madridskog Reala, igrat će se bez prisustva publike. 

Odlučeno je to u sjedištu Eurolige a odluka je donesena po preporuci Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO). 

U cilju zaštite igrača, trenera i sudaca u dvorani će biti pripremljeni i posebni medicinski protokoli, a sve u cilju sprečavanja pojave i širenja COVID-19 virusa. U dvorani sem navijača neće biti ni sportskih novinara kao ni dodatnih članova klubova. Otkazani su i uobičajeni medijski protokoli, a sem učesnika meča u dvorani će moći biti samo TV ekipa, osoblje dvorane i medicinski djelatnici.

Identičan protokol bit će apliciran i na utakmici Eurocupa koju će odigrati talijanski timovi Brescia i Venezia. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.