Fantastična utakmica u Kaunasu: Žalgiris nakon produžetka savladao Armani

Važna pobjeda Litvanaca

Fantastična utakmica u Kaunasu: Žalgiris nakon produžetka savladao Armani

Sjajna utakmica odigrana je u Žalgirio Areni večeras u sklopu 26. kola Eurolige u kojoj je domaći Žalgiris savladao milanski Armani rezultatom 105:97. 

Litvanski tim je u sve boljoj i boljoj formi kako se približava kraj regularnog dijela euroligaškog natjecanja i u kojem se hvataju posljednja mjesta za 1/4 finale. 

Potvrdio je to Žalgiris i u prvom dijelu ove izuzetno efikasne utakmice kada je imao odgovor na sve ono čime je Messinina momčad pokušavala iznenaditi Jasikevičiusov tim. Domaći tim je na poluvrijeme otišao s vodstvom 53:44.

No u 3/4 uzvratio je Armani na pravi način i vratio neizvjesnost u ovaj susret. Preiskusna postava ekipe iz Milana nije se predavala te iako je potkraj utakmice Žalgiris imao šanse da sve riješi i ranije, Armani je utakmicu odveo u lutriju produžetka. Ipak, tamo su gosti ostali bez goriva, Žalgiris je više želio ovu pobjedu te na kraju do nje došao projurivši kroz dodatnih 5 minuta koje je dobio s 8 razlike. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nigel Hayes s 21 poenom i Zach Leday s 19 predvodili su strijelce Žalgirisa. S druge strane Tarczewski, Micov i Rodriguez ubacili su po 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi