Slavlje Khimkija u Milanu, Žalgiris trijumfalno kroz Vitoriu

Večer pobjeda gostiju u Euroligi

Slavlje Khimkija u Milanu, Žalgiris trijumfalno kroz Vitoriu

Košarkaši Khimkija došli su večeras do izuzetno važne pobjede u milanskom Mediolanum Forumu protiv Armanija rezultatom 78:69. 

Tim iz Podmoskovlja bolje je otvorio susret dobivši prvu četvrtinu s pet poena viška da bi se odgovor Milaneza dočekao krajem drugog perioda kada je prednost ruskog tima otopio skoro u cijelosti pa se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Khimkija od samo pola koša. 

No treći period možda je bio i ključan za pobjedu Khimkija. U tvrdoj utakmici Shved i suigrači uspjeli su otići na 8 razlike uoči zadnje četvrtine a u utakmici u kojoj je domaći tim teško postizao poene ta prednost ispostavila se ključnom jer je Milano više nije uspio dostići te je Khimki došao do zlata vrijedne pobjede u brobi za 1/4 finale Eurolige. 

Shved s 18 i Jerebko sa 16 poena vodili su Khimki do trijumfa, dok su za Armani bolji od ostalih bili Rodriguez s 18 i Micov s 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sve bolji tim Žalgirisa slavio je protiv Baskonije na njenom terenu rezultatom 74:60 uz 15 poena Ulanovasa i 13 Lekaviciusa. Christon sa 17 i Shengelia s 12 koševa bili su najefikasniji kod Baskonie koja tone sve dublje dok je litvanski tim s ovom pobjedom održao svoje izglede za plasman u 1/4 finale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi