Foto - EPA

Novi trofej za Građane

Manchester City osvojio EFL Cup!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja ponovo su osvojili EFL Cup. U današnjem finalu na Wembleyju tim Pepa Guardiole je pobijedio Aston Villu rezultatom 2:1.

Građani su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, a na kraju su taj epitet i opravdali na terenu, te su po treći put uzastopn osvojili ovaj trofej.

Poveo je City u 20. minuti. Lijepu akciju završio je Sergio Aguero za prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije novi gol u mreži Ville. Gundogan je odlično izveo korner, a Rodri je najviši u skoku za prednost od 2:0.

Međutim, tim iz Birminghama se uspio vratiti u ovaj meč. Odbrana Cityja je loše reagovala, a Samata je postigao lijepo pogodak glavom za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku utakmice City je potpuno kontrolisao situaciju. Ipak, i pored nekoliko dobrih šansi rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 za Građane.

Tim Pepa Guardiole takoje ponovo odbranio trofej EFL Cupa, a ovo im je ukupno sedmi trofej u ovom takmičenju, treći uzastopni.

EFL Cup, finale:

Manchester City - Aston Villa 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.