Šta će se desiti ako se Premier liga prekine zbog koronavirusa?
Foto - EPA

Liverpoolu titula nije garantovana

Šta će se desiti ako se Premier liga prekine zbog koronavirusa?

M. Šljivak

Koronavirus širi se svijetom i sve je više potvrđenih slučajeva oboljena širom planete.

Zbog ovog virusa otkazuje se brojni događaji, navijači se udaljavaju sa stadiona, a klubovi zabranjuju igračima standardna druženja s navijačima.

Engleski mediji donijeli su danas zanimljivu priču o tome šta bi se desilo s Premier ligom ako bi koronavirus prekinuo prvenstvo?

Pravilo u slučaju prekidanja prvenstva u ovakvim slučajevima ne postoji. Nije poznato šta bi se desilo ako bi koronavirus izazvao nagli prekid prvenstva i sve bi vjerovatno bilo u rukama Fudbalske asocijacije.

Iako je trka za prvaka realno gotova jer je Liverpool daleko ispred ostalih, titula Redsima nije garantovana, pa bi tim s Anfielda prekidom prvenstva najviše izgubio.

Pretpostavlja se međutim da bi odluka Fudbalske asocijacije bila ta da se klubovi rangiraju prema trenutnom statusu i vjeruje se da ove sezone ne bi bilo ekipa koje bi ispale u niži rang zbog činjenice da prvenstvo nije završeno, ali se ne bi priznala ni titula prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, teško će se desiti da se prvenstvo prekine. Za to bi trebao zaista ogroman broj smrtnih slučajeva i izvjesno je da ćemo do kraja Premiershipa uživati u majstorijama iz jedne od najjačih liga svijeta.

Posebno pravilo u ovom slučaju dakle ne postoji i sve bi bilo u rukama Fudbalske asocijacije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi