FIFA uvodi novo pravilo koje bi najteže moglo pasti Manchester Cityju i Chelseaju

Ograničava se broj pozajmljenih igrača

FIFA uvodi novo pravilo koje bi najteže moglo pasti Manchester Cityju i Chelseaju

FIFA je objavila kako planira uvesti novo pravilo koje se tiče pozajmica fudbalera. 

Do sada klubovi nisu bili ograničeni i mogli su da poznajme koliko žele fudbalera, a to su najviše koristili Chelsea i Manchester City koji su znali imati i preko 20 poznajmljenih igrača svake sezone.

Ipak, uskoro će taj broj biti ograničen pa će i ove dvije ekipe morati pripaziti. Ograničenja će važiti samo za fudbalere koji su stariji od 22 godine i žele ostvariti međunarodnu pozajmicu. Od sezone 2020/21 moći će se pozajmiti najvši osam takvih igrača, a od sezone 2022/23 najviše šest.

Podsjetimo, ekipa Chelseaja je prošle sezone imala čak 42 pozajmljena igrača, a mnogi od njih su bili stariji od 22 godine i igrali su van Engleske. Tačnije rečeno, Plavci su imali pozajmljene igrače u čak 11 različitih zemalja. Treba reći i to da su većinu kvalitetnih igrača vratili ljetos i to nakon što je klub dobio zabranu dovođenja novih fudbalera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, FIFA će uvest i plaćanje naknade za trening, kao dio naknade za transfer. Ova plaćanja će se izvršiti u dodatnim fondovima FIFA, s nametom od jednog procenta na naknadu za transfer.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Jel' onaj Tajkun sa svojim cukicama i danas napustio stadion na poluvremenu ???
2 3
NAPOLI
Gledam s prozora samo red army se Duje ovi vještaci nema ih ni 100 Nećete još dugo
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi