Leroy Sane zaigrao prvi put nakon sedam mjeseci

Oporavio se od teške povrede koljena

Leroy Sane zaigrao prvi put nakon sedam mjeseci

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Leroy Sane uskoro bi se mogao vratiti na teren nakon više od sedam mjeseci pauze.

Sane je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu i to u Community Shieldu gdje se povrijedio. Nijemac je van terena više od sedam mjeseci zbog teške povrede koljena, ali sada je konačno blizu toga da se vrati u tim Cityja.

On je sinoć zaigrao po prvi put nakon avgusta prošle godine i to za rezervni tim Manchester Xityja koji je igrao protiv Arsenala. Sane je odigrao skoro sat vremena u ovoj utakmici i uskoro bi se mogao vratiti u prvi tim.

Plan je da Sane odigra još nekoliko mečeva za rezerve kako bi fizički bio što spremniji za finiš sezone. Engleski mediji prenose da bi Sane debi u Premiershipu za ovu sezonu mogao imati narednog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 24-godišnjak se oporavio u pravo vrijeme i cilj mu je da dobije poziv u reprezentaciju Njemačke za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi