Lakersi bolji od Pelicansa

Williamson je bio sjajan, ali titula kralja još uvijek pripada Jamesu

Admin Čaušević

Los Angeles Lakersi su na gostovanju pobijedili New Orleans Pelicanse 114:122 uz odličnu partiju LeBrona Jamesa.

U izjednačenom meču obje ekipe su imale dvoje dionice bolje igre, a pobjedni je odlučen u posljednjoj dionici kada su gosti prelomili susret u svoju korist.

Zion Williamson je još jednom pokazao da će u budućnost biti veliki igrač, meč je okončao sa 35 poena, što mu je bio učinak karijere. Dodao je sedam skokova, ali i imao i šest izgubljenih lopti.

Na drugoj strani James je još jednom pokazao da opravdano nosi nadimak Kralj. Sa 34 poena, 13 asistenija i 12 skokova stigao je do novog triple-doublea.

Triple-double je upisao i Nikola Jokić u trijumfu Denver Nuggetsa nad Toronto Raptorsima 133:118. Srbijanski košarkaš je imao učinak od 23 poena, 18 skokova i 11 asistencija. Za Raptorse sa 32 poena najefikasniji je bio OG Anunoby.

Do pobjeda su još došli Washington Wizardsi nad Golden State Warriorsima 110:124 uz 34 poena Bradleya Beala te Sacramento Kingsi nad Detroit Pistonsima 133:118.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.