Kingsi prokockali 19 poena prednosti, Lakersi uvjerljivi i bez Jamesa

NBA liga

Kingsi prokockali 19 poena prednosti, Lakersi uvjerljivi i bez Jamesa

E. Škorić

Sacramento Kingsi su imali 19 poena prednosti nad Oklahomom, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Oklahoma je uspjela da se vrati i da ostvari petu uzastopnu pobjedu, a večeras je bilo 112:108 za tim u kojem je najefikasniji bio Italijan Gallinari sa 24 poena, dok je 20 poena dodao Kanađanin Gilgeous-Alexander. Barnes je na suprotnoj strani ubacio 21 poen.

Indiana Pacersi su sa 106:100 pobijedili Portland Trail Blazerse, koji su sada na dvije pobjede udaljeni od play-offa u preostalih 20 i nešto mečeva morat će da se uozbilje.

Sabonis je ubacio 20 poena uz 11 skokova u trijumfu Pacersa, Brogdon je dodao 17, Oladipo i Warren po 15, Turner 14 poena uz 10 skokova i Holiday je dodao 11. McCollum je kod gostiju ubacio 28 uz osam asistencija, dok je Trend dodao 20 poena. Izostanak Lillarda itekako se osjetio u ovom meču.

Los Angeles Lakersi su bez većih problema slavili u San Franciscu kod Golden State Warriorsa - 116:86. Davis je ubacio 23 poena, Kuzma 18, a Howard 13 poena. LeBron James nije nastupao u ovom susretu.

Warriorsi su najlošiji tim lige, ali im se u nedjelju vraća sjajni Steph Curry.

Na krilima Tobbiasa Harrisa koji je ubacio 34 poena uz po 7 skokova i asistencija, Philadelphia je sa 115:106 porazila na svom parketu New York Knickse. Randle je kod gostiju bio sjajan s 30 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi