Zabrinjavajuća kilaža Ziona Williamsona
Foto - EPA

Ima preko 140 kilograma?

Zabrinjavajuća kilaža Ziona Williamsona

M. Šljivak

Prvi pik NBA drafta Zion Williamson igra veoma dobro u svojoj prvoj sezoni.

Dugo se čekalo na njegov debi u najjačoj ligi svijeta, a nakon 12 odigranih utakmica na prosjeku je od 22.8 poena i 7.2 skokova po utakmici.

Na terenu Zion izgleda ogroman. Mnogi tvrde da 19-godišnji košarkaš ima problema s viškom kilograma, a novinar Bill Simmons u svom podcastu tvrdi da je njegova kilaža veća od 140 kilograma.

"Čuo sam iz pouzdanog izvora da Zion ima više od 140 kilograma", rekao je Simmons.

Zion je visok 198 centimetara i zvanično je na 128 kilograma. Međutim, čak i ta težina je prevelika za njega, pa ga mnogu savjetuju da izgubi određeni broj kilograma.

View this post on Instagram

It’s official. Now let’s get to work. #TeamGatorade

A post shared by Zion Williamson (@zionwilliamson) on

Njegova težina je itekako zabrinjavajuća zbog problema s koljenom kojih ima i zbog kojih nije igrao veći dio sezone, a novodno je i Nike od njega tražio da izgubi na težini.

Za sada se Zion nosi s kilogramima jako dobro. Ipak, vjerovatno će morati da poprilično oslobi tokom ljeta, jer jednostavno je težina od 140 kilograma za njega previše.

Top Komentari

dinass
Ma tu je sve jasno ko dan popustice ono sto je najslabije,ili koljeno ili skocni
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi