Uoči utakmice DFB kupa

Schalke 04 postavio ultimatum navijačima Bayerna!

Admin Čaušević

Schalke 04 će u u utorak na svom stadionu dočekati Bayern u susretu četvrtfinala Kupa Njemačke. 

Iz Schalkea 04 su izdali saopštenje u kojem su praktično postavili ultimatum Bayernu i navijačima giganta iz Bavarske.

Rudari su poručili ukoliko slučajno dođe do vrijeđanja Dietmara Hoppa, gazde Hoffenheima, da će igrači tima iz Gelzerkirhena odmah napustiti teren.

"Nema mjesta za mržnju, nasilje i klevetanje", između ostalog se navodi u sapštenju.

U Schalkeu 04 su odlučili da igrači te ekipe u slučaju vrijeđanja Hoppa napuste teren bez obzira na minutu igre, rezultat ili bilo koju drugu situaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U saopštenju se navodi kako će svi oni koji ne budu poštovali pravilinik o ponašanju biti izbačeni sa stadiona, posebno se to odnosi na one koji budu vrijeđali Hoppa.

Podsjećanja radi, navijači Bayerna su tokom utakmice protiv Hofffenheima Hoppa nazvali idiotom, a susret je u jednom trenutku bio i prekinuti. Rukovodstvo kluba iz Minhena se ogradilo od ispada svojih navijača.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.