EPA

Hrvatski fudbaler napušta Barcelonu?

Marca otkriva gdje ide Rakitić: "Uspostavljeni su kontakti"

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić najvjerovatnije igra svoju posljednju sezonu u dresu Barcelone.

Rakitić je na Camp Nou još od 2014. godine, no kako mu uskoro ističe ugovor, uveliko se šuška o tome da će napustiti Barcelonu na kraju sezone.

Takvu informaciju danas donosi i Marca, prema čijim navodima bi Rakitić karijeru mogao nastaviti u Atletico Madridu, s čijim čelnicima je već stupio u prve kontakte.

Marca navodi kako se Rakitić sa predstavnicima Atletica sastao poslije pobjede Madriđana nad Liverpoolom u osmini finala Lige prvaka, a navodno će u cijelom poslu biti ključna njegova želja i volja za prelaskom na Wanda Metropolitano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jorgandžije su Rakitiću već predstavile kakav bi ugovor dobio, odnosno sve detalje istog, a kao šansu u klubu vide to što su hrvatski fudbaler i njegova supruga oduševljeni Madridom u toj mjeri da su već gledali u nekretnine u elitnim predgrađima.

Za Rakitića se od španskih klubova interesuje i Sevilla za koju je prethodno igrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.