Setien u velikim mečevima forsira Umtitija, a to mu se nikako ne isplati

Lenglet je pokazao više od njega

Setien u velikim mečevima forsira Umtitija, a to mu se nikako ne isplati

Endin Čaušević

Barcelona je za vikend u gostima poražena od Real Madrida (2:0), a na velikom udaru kritika našao se trener katalonskog tima Quique Setien.

Setien je na klupi Barcelone došao prije nešto više od mjesec dana nakon što je otkaz dobio Ernesto Valverde. Iako je najavio promjene i povratak napadačkom fudbalu trenutno mu ništa baš ne ide kako je planirao.

Barcelona je u prethodnih nekoliko sedmica izgubila derbije protiv Valencije i Real Madrida, dok su u Ligi prvaka remizirali protiv Napolija u gostima (1:1).

Mundo Deportivo napravio je zanimljivu analizi "velikih" utakmica koje je Barcelona odigrala dolaskom Setiena, te su došli do veoma zanimljivog otkrića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, trener Barcelone u ovim susretima forsira Samuela Umtitija, dok obično na toj poziciji igra Clement Lenglet. No, nije poznato zašto je Umtiti u prednosti u takvim mečevima iako se nije baš pokazao kao najbolje rješenje.

Barcelona je u pet mečeva u kojima je Umtiti bio starter od dolaska Setiena primila čak osam golova, a u tri u kojima je Lenglet igrao od prve minute primili su samo dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi