EPA

Smatra ga krivcem za lošu situaciju

Rafinha ne pamti po dobrom Kovača: Bio je to težak period...

Bivši fudbaler Bayerna Rafinha dao je intervju za sportski list Bild u kojem je, između ostalog, govorio i o Niki Kovaču.

Epizoda hrvatskog trenera u Bayernu satkana je brojnim turbulencijama, a među onima kojima nije 'sjeo' je i Rafinha, koji ga je optužio kao glavnog krivca za raspad pobjedničke momčadi.

"Bio je to težak period sa Kovačem na čelu", prisjetio je Rafinha, pa potom nastavio:

"Prije nego što je počela sezona 2018/2019. zamolio sam ga da me pusti da idem jer sam imao ponudu Bayera, ali on za to nije želio čuti. Govorio je: 'Ne, molim te, ostani, trebam te'. Ostao sam, a na kraju jedva dobio priliku za igru. Pogotovo u drugom dijelu sezone", otkriva Brazilac.

Na tome nije stao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da je bilo drugačije, možda bismo svi bili još tamo: Robben, Ribery, James Rodriguez, Hummels, Renato Sanches, Arturo Vidal i ja. To nije nemoguće. Ali pod Kovačem je to nažalost došlo svome kraju", ističe Rafinha.

Rafinhin rastanak s Bayernom uslijedio je prošlog ljeta kada se vratio u Brazil i potpisao za Flamengo. S ovim klubom je u međuvremenu osvojio Copa Libertadores.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.