Idu na Benficu

Nova senzacija juniora: Dinamo nakon penala pobijedio Bayern i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

E. Čaušević

Juniori Dinama danas su napravili novu senzaciju pobjedom protiv Bayerna čime su se plasirali u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Dinamo je danas igrao u gostima protiv Bayerna i nakon penala uspio je da se plasira u četvrtfinale. Juniori Dinama odlično su otvorili meč i poveli su već u drugoj minuti preko Krizmanića.

Gosti su nastavili s odličnom igrom, a u 29. minuti imali su prednost od 2:0. Ovaj put mrežu Bavaraca pogodio je Karrica.

Ipak, Bayern je sedam minuta kasnije uspio da smanji na 1:2 golo Dajakua. I kada se činilo da će Dinamo proći dalje u regularnom dijelu Bayern je u 88. minuti poravnao na 2:2.

Nespretan u svom kaznenom prostoru bio je Gvardiol koji je zabio autogol i tako odveo ovaj meč u penal seriju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako su igrači Dinama loše otvorili penal seriju promašajima Šutala i Franjića na kraju su ipak došli do pobjede. Neprecizni za Bayern bili su Daniliuc, Dajaku i Rhein, a junak Dinama bio je na kraju Hrvoj koji je pogodio za 6:5 i veliku pobjedu Dinama.

Modri će u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka igrati protiv Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.