Statistički gledano

Dolaskom Fernandesa Manchester United je prestao gubiti

Edmir Škorić

Bruno Fernandes je nedavno stigao na Old Trafford i definitivno opravdao ulogu velikog pojačanja.

Engleski velikan u završnici prijelaznog roka doveo je pojačanje iz Portugala. Fernandes se i ranije povezivao sa Unitedom, a dolazak 25-godišnjeg ofanzivnog veznjaka definitivno je pokrenuo stvari u Manchesteru.

Naime, Crveni vragovi su od dolaska Fernandesa odigrali sedam utakmica, a u tom su periodu upisali četiri pobjede i tri remija. Postigli su 15, a primili samo dva gola.

Fernandes je uveliko učestvovao u tom dobrom razdoblju. Postigao je za vikend gol protiv Evertona, prethodno gol i asistencija protiv Watforda, jedan je dao protiv Club Bruggea, asistirao je u pobjedi protiv Chelseaja...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Fernandes je još kao 18-godišnjak otišao iz Portugala u Italiju, gdje je potpisao za Novaru. Kasnije je igrao i za Udinese i Sampdoriju, ali punu igračku eksploziju doživio je s povratkom u domovinu prije dvije i pol godine kada ga je kupio Sporting.

Iako mu primaran zadatak nisu golovi, postigao ih je čak 63 uz 52 asistencije u dresu Sportingam a prošle sezone je u 53 nastupa u svim takmičenjima imao 50 golova i asistencija (32+18).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.