Sjećate li se?

Na današnji dan je postignut najbrži gol u historiji Lige prvaka

Već naredne sedmice nas očekuju prvi revanš susreti osmine finala Lige prvaka, a možda baš u nekom od njih bude oboren rekord star ravno 13 godina.

Naime, rekord za najbrži gol u Ligi prvaka je postavljen na današnji dan, 7. marta 2007. godine i još uvijek je na snazi.

A vjerujemo da se mnogi od vas sjećaju tog gola.

Postignut je na samom otvaranju revanš meča 1/8 finala Lige prvaka između minhenskog Bayerna i Real Madrida, na Allianz Areni.

Strijelac je bio legendarni holandski golgeter Roy Makaay, a bilo mu je potrebno tek 10 sekundi. Međutim, treba pomenuti i asistenta koji je odradio najveći posao, nekadašnjeg bh. reprezentativca Hasana Salihamidžića - on je ukrao loptu i uposlio Holanđanina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju je ovaj duel završen rezultatom 2:1, a Bayern je prošao u četvrtfinale s obzirom da je prvi meč na Santiago Bernabeu okončan rezultatom 3:2, u korist Kraljeva. Dakle, presudio je veći broj golova u gostima.

Podsjetimo, 2007. godine trofej Lige prvaka otišao u ruke igrača Milana koji su se u finalu osvetili Liverpoolu za veliki preokret u Istanbulu, dvije godine ranije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.