Već sada vrijedi 100 miliona

Nova zvijezda je rođena: Sa 20 godina i 270 dana postao je apsolutni rekorder Bundeslige

Admin Čaušević

Njemačka je decenijama unazad izrodila mnoge velike fudbalere, a trenutno na pravom putu da to postane je i Kai Havertz. 

Havertz je tip igrača koji se ne treba opisivati atributima, već njegova djela jednostavno govore. Sa nepunom 21 godinom dao je doprinos kod 50 golova Bayer Leverkusena.

U jučerašnjem duelu protiv Eintrachta iz Frankfurta i pobjedi od 4:0 Havertz je zabio vodeći gol za Apotekare.

To je mladom veznjaku ukupno 30. gol u Bundesligi čime je postao najmlađi fudbaler u historiji tog takmičenja sa tim brojem postignutih golove. Prestigao je legendarnog Klausa Fischera za 15 dana.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Buduća zvijezda je taj poduhvat uspio realizovati sa 20 godina i 270 dana. Inače u Bundesligi je sa jučerašnjim već upisao 110 nastupa.

Havertz je bez dileme naredna velika stvar njemačkog fudbala, mnogi ga vide kao i većeg talenta od Tonija Kroosa, a Bayer ga ne želi prodati za manje od 100 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.