Bayer protutnjao Dragaom, Wolfsburg siguran u Švedskoj
FOTO: EPA

UEFA Evropska liga

Bayer protutnjao Dragaom, Wolfsburg siguran u Švedskoj

S. Grebović

U terminu od 18:55 odigrano je sedam susreta 1/16 UEFA-ine Evropske lige u kojim su favoriti uglavnom prošli dalje.

Porto je na svom Dragao stadionu dočekao Bayer Leverkusen u nadi da može nadoknaditi poraz iz prvog meča od 2:1 i proći u narednu rundu.

Da se to ne desi već u desetoj minuti pobrinuo se Lucas Alario koji je lijepo pogodio iskosa nakon asistencije Havertza. Gostima iz Leverkusena je taj gol značajno pomogao da osujeti jalove napade portugalske ekipe i ovim se rezultatom otišlo na odmor.

U petoj minuti nastavka novu asistenciju bilježi Havertz, a gol uspisuje Demirbay za 2:0 gostiju. Dvostruki asistent na ovom susretu stigao je da se upiše i u listu strijelaca osam minuta kasnije za tada već ogromnih 3:0, a u ukupnom rezultatu 5:1. Portova odbrana je ličila na odbranu neke amaterske ekipe.

Do kraja su šampioni Evrope iz 2004. godine tek uspjeli da smanje preko Marege koji je lijepo poentirao glavom na asistenciju Otavia.

Evropa liga, 1/18 finala

Porto - Bayer Leverkusen 1:3

Malmo je imao isti zadatak kao i Porto, da nadoknadi poraz od 2:1, ali ni švedski tim nije uspio u toj namjeri, jer je Wolfsburg bio prejak zalogaj slavivši sa visokih 3:0.

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo je tri minute prije odlaska na odmor odigrao lijep dupli pas sa Weghorstom i sjajno pogodio u same rašlje protivničkog golmana.

U drugom dijeli gosti su za samo četiri minute postigli dva gola preko Gerhardta i Joaoa Pedra i čekirali karte svom timu za prolazak dalje.

Evropa liga, 1/18 finala

Malmo FF - Wolfsburg 0:3

Utakmica između Basela i APOEL-a na St. Jakob-Parku je bilo rutinsko odrađivanje posla za švicarski tim. Nakon što su u prvom susretu slavili sa 4:0 igrači Basela su bili bolji i u revanšu.

Basel je slavio sa minimalnih 1:0, a pobjednika je odlučio gol iz penala kojeg je u 38. minuti realizovao Frei. I Kiprani su u 74. minuti imali kazneni udarac, ali se De Vincenti nije proslavio šutiravši pored gola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropa liga, 1/18 finala

Basel - APOEL 1:0

Top Komentari

Jupp
Ove godine Svabe dominiraju u Evropi definitivno !!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi