Utakmica odigrana na jako teškom terenu

Dizdarević sa bijele tačke donio pobjedu NK TOŠK protiv FK Igman

Esmer Oštraković

Danas su u Tešnju utakmicu 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrali TOŠK i Igman iz Konjica, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

TOŠK je u ovu utakmicu ušao kao favorit, ali gosti iz Konjica se nisu predavali. Veliki problem ekipama pravio je jako loš teren u Tešnju.

Već u 5. minuti viđena je prva šansa kada je šutirao Mujagić, ali je dobro intervenisao golman domaćih, Selimović.

Nakon toga TOŠK je imao dvije vezane prilike preko Delića i Mehića, ali nisu uspjeli da postignut pogodak za svoju ekipu.

Do kraja prvog poluvremenu najbolju utakmicu za domaće imao je Dizdarević u samoj završnici, ali nije uspio postići pogodak.

Drugo poluvrijeme počelo je sa po jednim žutim kartonom na obje strane, a već u 60. minuti gosti su ostali sa igračem manje.

Crveni karton dobio je Fočo, a samo osam minuta kasnije i TOŠK je ostao sa desetoricom, jer je pocrvenio Skopljak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mahmutović je u 72. minuti pogodio prečku, te se tada činilo da će gosti uspjeti odnijeti bod iz Tešnja.

Ipak, jedini gol viđen je u 82. minuti, a strijelac je bio Dino Dizdarević sa bijele tačke. Do kraja utakmice domaća ekipa je sačuvala svoju mrežu i ostvarila pobjedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.