Foto - EPA

Bianconerima Derbi Italije pred praznim tribinama

Inter još uvijek ne može ništa Juventusu: Ramsey i majstorija Dybale za pobjedu Stare dame!

Midhat Šljivak

Juventus je u Derbiju Italije pobijedio na svom terenu ekipu Intera rezultatom 2:0.

U velikom derbiju odigranom pred sablasno praznim tribinama Allianz stadiona Stara dama je bila dominantna i na kraju je zasluženo upisala tri boda.

Otvoreno se igralo od prve minute ovog meča. Nije međutim bilo onih stopostotnih šansi, a Juventus je imao najbolju šansu preko Matthijsa de Ligta.

Mreže su nakon prvog poluvremena mirovale (0:0), no u nastavku je Juventus potpuno razbio Nerazzurre.

Do vodstva su Bianconeri stigli u 55. minuti. Bila je to lijepa akcija domaćeg tima koju je završio Aaron Ramsey za prednost od 1:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 67. minuti. Majstorski gol postigao je Paulo Dybala za prednost od 2:0.

Pokušao je Inter nešto da napravi do kraja. Imali su nekoliko pokušaja, ali sve je to bilo izuzetno slabo i Juventus je stigao do pobjede.

Juve je s ova tri boda ponovo peuzeo vrh tabele sa 63 boda, imaju jedan bod više od Lazija, dok je Inter daleko iza i drži treću poziciju sa 54 boda.

Bh. fudbaler Miralem Pjanić nije igrao u ovom susretu i kompletan meč je odgledao s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 26. kolo:

Juventus - Inter 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.