Mogao je ''zalediti' Mostar i Sarajevo u samo četiri dana

"Mali opasan k'o plin" u centru pažnje: Tako blizu, a tako daleko od potpunog junaka

Samir Mlaćo

Nermin Crnkić je jedan od najzanimljivih igrača u Premijer ligi naše zemlje. Možda nije najbolji, ukusi su svakako različiti, ali da je jedan od onih koji privlače veliku pažnju, to je sigurno.

Tako je bilo i protekle sedmice. Crnkić se čak dva puta u par dana našao u centru pažnje bh. sportske javnosti.

Krenimo redom.

Tuzla City je u srijedu u okviru četvrtfinala Kupa BiH gostovao Zrinjskom. Bilo je 2:1 za Plemiće koji su tako prošli dalje, a priča je mogla biti mnogo drugačija.

Crnkić je priliku dobio u 72. minuti i vrlo brzo zatresao mrežu Antonija Solde. Ipak, pogodak je poništen zbog navodnog faula brzonogog ofanzivca.

Azmir Husić, prvi čovjek Tuzlaka, nakon meča je kazao da je njegov tim pokraden i da je Zrinjski morao proći dalje. Situacija nikada nije razjašnjena, a najbolje da prosudite sami.

Četiri dana kasnije Tuzla City gostuje Željezničaru. Na prepunoj Grbavici Semir Štilić je srušio mlađeg premijerligaša iz Tuzle, a Crnkić je u 88. minuti mogao zalediti Dolinu ćupova. Nešto ranije je dobio šansu za igru i unio nemir u Željinu odbranu, koja do tada mora se priznati nije imala mnogo posla.

Pao je nakon duela sa Stevanovićem u šesnaestercu domaćih i kada su gosti očekivali da Sabrija Topalović pokaže na bijelu tačku, on je samo odmahnuo rukom. Tuzlaci su žestoko protestovali, a Crnkić je dobio novu salvu zvižduka publike u Željinom domu. Sasvim očekivano, ipak je nosio dres gradskog rivala sa Koševa, a i svjesni su bili Plavi da od njega prijeti možda i najveća opasnost.

Lucidnost, brzina, mangupluk u kojem nekad ipak i pretjera, krase ovog 27-godišnjaka.

Bh. javnost pamti prošlu sezonu i Crnićeve škariće protiv Slobode, a na poseban način opisao ga je trener Željezničara Amar Osim uoči jednog duela sa Tuzlacima.

"Mali Crnkić je opasan kao plin", u svom stilu je kazao Osim, a ovaj mu je uzvratio pogotkom u mreži njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crnkić je ove sezone imao problema sa povredama, ali i pored toga upisao 18 nastupa u PL uz četiri pogotka i tri asistencije.

Na Tušanj je stigao iz Njemačke, a nastupao je i u Slovačkoj...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.