Fletcher o bivšem treneru Crvenih đavola

"U Mourinhovo vrijeme Manchester United je imao samo jednog igrača koji se mogao nositi s njim"

Endin Čaušević

Manchester United je jučer pred svojim navijačima pobijedio Manchester City u gradskom derbiju (2:0) u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

United je tri puta ove sezone igrao sa Cityjem i slavio je u svim mečevima što je sigurno veliko zadovoljstvo za navijače ovog kluba. Crveni đavoli su došli do pete pozicije i imaju još uvijek dobre šanse da na kraju sezone izbore plasman u Ligu prvaka.

Ole Gunnar Solskjaer je posložio konačno ekipu, ali mnogi vjeruju da je dolazak Brune Fernandesa ovog januara bio ključan. Mnogi su kritikovali Solskjaera ove godine i govorili da Jose Mourinho nije trebao dobiti otkaz prije godinu dana, ali sada već lagano mijenjaju mišljenje.

Nekadašnji igrač Uniteda, Darren Fletcher, govorio je o tome što je Mourinho postigao u ovom klubu i za njega je on bio dosta uspješan. Ipak, poručio je da jednostavno nije bilo igrača koji su se mogli nositi s njegovim karakterom. Odnosno, Fletcher kaže da je bio samo jedan koji je to uspio uraditi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mourinho je osvajao trofeje, završio je drugi u Premiershipu i po meni je bio uspješan. Vjerovatno je bilo ispravno na kraju što su donijeli odluku da ga smijene, ali je kao trener Uniteda bio uspješan. Navijači to prepoznaju i dočekaju ga svaki put ovdje s velikim aplauzom jer znaju da mu nije bilo jednostavno", rekao je Fletcher, te dodao.

"Mislim da nije imao dovoljan broj igrača koji su se mogli nositi s njegovim karakterom. Ibrahimović je bio jedini koji je to uspio, ali kada je on otišao više nije nikoga bilo i to je bio problem. Zlatan je mogao da se nosi s Mourinhom i njegovim kritikama i to bi primio u lice, ali nije dozvoljavao da to utiče na njega i ekipu. Nakon Zlatana falilo je igrača koji su mogli da se nose s menadžerom poput Mourinha i njegovim karakterom. Danas je Bruno Fernandes takav i to me raduje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.