Golčina Martiala i glupost Edersona odlučile derbi Manchestera

Pobjeda domaće ekipe

Golčina Martiala i glupost Edersona odlučile derbi Manchestera

Esmer Oštraković

Derbi Manchestera koji je odigran danas pripao je domaćoj ekipi, tačnije ekipi Manchester Uniteda.

Iako su na papiru igrači Manchester Cityja bili favoriti u ovom susretu, pobjedu je ostvarila domaća ekipa Manchester Uniteda.

Već od prvog minuta nogometaši domaće ekipe nametnuli su svoj ritam igre, te su stvarali prilike pred golom gostiju.

Sjajnu šansu u 27. minuti imao je Martial, ali je loše šutirao, a njegov saigrač Bruno Fernandes zamjerio mu je jer je bio sam na drugoj strani šesnaesterca.

Ipak, Fernendes je tri minute kasnije sjajno asistirao upraov Martialu, koji je majstorski pogodio mrežu Edersona za vodstvo domaće ekipe. 

U drugom poluvremenu su se očekivali napadi gostiju u potrazi za preokretom, a to se i desilo, ali do gola ekipa Manchester Cityja nije mogla.

Tačnije, Sergio Aguero je uspio postići gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije, a sve to trajalo je jako dugo.

Imao je City još nekoliko sjajnih prilika preko Mahreza i Sterlinga do kraja utakmice, ali jednostavno nisu mogli postići pogodak.

Kada su svi očekivali kraj utakmice, nevjerovatnu glupost napravio je Ederson, a njegov poklon iskoristio je McTominay koji je u sudijskoj nadoknadi postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je nakon ove pobjede došao na petu poziciju sa samo tri boda zaostatka od četvrtog mjesta na kojem se nalazi Chelsea.

Sa druge strane Manchester City je ostao na drugoj poziciji, te sada ima samo sedam bodova više od Leicestera koji se nalazi na trećem mjestu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Papciii !!!!!!!
0 3
cogoH
Da ,bas city ima 7 bodova manje od leicestera .. bravo za tekst haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi