Nakon godinu dana vraća se na parket

Nurkić veoma emotivan: Želim zaplakati, ali neću to uraditi

Endin Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić vraća se na parket godinu dana nakon teške povrede. 

Nurkić se povrijedio prošle godine kada je zadobio prelom noge, te je čak godinu dana bio van parketa. Očekuje se da bh. košarkaš zaigra 15. marta protiv Houston Rocketsa što je nedavno potvrdio i sam Nurkić.

Bh. košarkaš je strpljivo radio na svom oporavku, te nije želio da žuri s povratkom na parket dok nije bio 100% siguran da je spreman. Da Nurkiću itekako znači što će ponovo igrati najbolje je pokazao nakon treninga Portland Trail Blazersa.

Nurkić je dao izjavu za američke medije i priznao je da je veoma sretan što se vraća na parket. Bh. košarkaš je jedva zadržao suze jer je svjestan šta je sve prošao u prethodnih godinu dana.

"Teško je, toliko toga se dešava u mojoj glavi. Želim zaplakati, ali neću to uraditi. Dosta toga se dešava. Bit ću ponovo na parketu i spreman sam ponovo da zaigram. Prošlo je skoro godinu dana, ali se nije ništa promijenilo. Veoma sam uzbuđen i moram kontrolisati svoje emocije, ali samo želi da zaigram i skinem taj teret s leđa", rekao je Nurkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.