Novi poraz Portlanda, Memphis ostvario važan trijumf

NBA liga

Novi poraz Portlanda, Memphis ostvario važan trijumf

E. Škorić

Pet mečeva NBA lige odigrano je u noći sa subote na nedjelju.

Portland Trail Blazersi su u sve težoj situaciji i borba za play-off bit će paklena do kraja regularnog dijela sezone.

Tim Jusufa Nurkića poražen je na svom parketu od Sacramento Kinga sa 123:111, pa je sada sastav Kinga došao ispred Portlanda i jurit će Memphis i to osmo mjesto.

Bogdanović je ubacio 27 poena u pobjedi gostiju, dok je Hield dodao 22, a Barnes 20. Kod Portlanda McCollum je ubacio 19, a Hasan Whiteside također 19 uz 11 skokova.

Golden State Warriorsi su sa 118:114 savladali Philadephiju i ponovo bez Curryja. Lee je ubacio 24, a Paschall 23 poena. Harris je na drugoj strani ubacio 24.

Memphis je došao do važne pobjede, pošto je sa 118:101 bio bolji od Atlanta Hawksa. Valanciunas je predvodio Grizzliese sa 27 poena i 17 skokova, dok je Collins ubacio 27 kod gostiju.

Cleveland je na krilima Lovea, koji je ubacio 27 poena, te Sextona s 25, pobijedio Denver sa 104:102, dok je Utah preko sjajnog Bogdanovića (32 poena) trijumfovao u Detroitu rezultatom 111:105.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi